Logo VŠECHNY-AUTOŠKOLY.cz MENU
 
VŠECHNY-AUTOŠKOLY.cz » poradna / diskuze

Poradna / diskuze 

Návrat zpět do sekce Pro autoškoly


zákaz zastavení a stání v zastávce Taxi



 
  • Od: Jirka ( ) zákaz zastavení a stání v zastávce Taxi
    Dobrý den, zajímalo by mě jestli se může zastavit a stát v zastavce označenou IJ4a s nápisem taxi. Jsem za toto stíhán, bohužel ale s tímto nesouhlasím. Magistrát se odvolává na Zákon o provozu na pozemních komunikací § 27, odst. 1 písm. f). Dle mého názoru se tento odstavec vztahuje na "zastávku autobusu", "zastávku tramvaje" a "zastávku trolejbusu". Takto (v uvozovkách) je to také značeno v tomto odstavci. Magistrát argumentuje s tím, že se tento zákaz vztahuje obecně na Zastávku, čili i na zastávku IJ 4a. Přičemž se sám doznal v písemném vyjádření, že - cituji: pro oba "typy" zastávek je pak odlišně stanoven úsek/prostor, ve kterém řidiči vozidel nesmí zastavit a stát.
    Dle mého názoru má každý typ této zastávky jiný význam a "zastávka" jako taková nepodléhá zákazu zastavení a stání jak je uvedeno v § 27 odst. 1 písm. f)Zákona o provozu na pozemních komunikacích, jelikož je v tomto odstavci jak jsem již zmínil, uvedeno pouze "zastávka autobusu", "zastávka tramvaje" a "zastávka trolejbusu". Nehledě k tomu, že každý typ ( IJ 4a a IJ 4c) této Zastávky má i jiný rozměr.
    Tento spor již vedu od dubna loňského roku. Teď mám na stole poslední vyjádření od Magistrátu, na který se můžu ještě do týdne odvolat. Po odvolání by šlo toto řízení ke Krajskému úřadu. Chtěl jsem se zeptat jaký je Váš názor, kdo je v tomto případě v právu? Popřípadě, na jakého advokáta (nejlépe v Brna) bych se mohl odkázat a který by byl ochoten mě zastupovat?.. Moc děkuji za odpověď, Jirka

    REAGOVAT
    Vloženo 18. ledna 2013 (13:16) uživatelem Jirka ( ) z IP adresy 89.176.XX.XX
    • Od: Ivana ( ) RE: zákaz zastavení a stání v zastávce Taxi
      ZROVNA ŘEŠÍM STEJNÝ PROBLÉM A HLEDÁM NA NETU NĚJAKOU ZMÍNKU - MOHLA BYCH SE ZEPTAT JAK JSTE DOPADL?

      REAGOVAT
      Vloženo 13. listopadu 2014 (09:49) uživatelem Ivana ( ) z IP adresy 10.10.XXX.XX


Ostatní příspěvky v diskuzi:

Na této stránce je zobrazen příspěvek zákaz zastavení a stání v zastávce Taxi v Diskuzi/Poradně na webu VŠECHNY-AUTOŠKOLY.CZ. Můžete se podívat i na ostatní příspěvky v Diskuzi nebo rovnou založit nové téma.

Navigace: