Logo VŠECHNY-AUTOŠKOLY.cz MENU
 
VŠECHNY-AUTOŠKOLY.cz » poradna / diskuze

Poradna / diskuze 

Návrat zpět do sekce Pro autoškoly


Kdy má silnice více pruhů?



 
  • Od: Shin Kdy má silnice více pruhů?
    Zdravím, zajimalo by mne, jak poznám jestli má silnice, na které nejsou namalovány bílé čáry jeden nebo dva pruhy. (V autoškole mi řekli, že pokud se vedle sebe vejdou dvě dvou a vícestopá vozidla, která jsou souměrná podle střední podelné osy ve směru jízdy, tak má silnice 2 pruhy). Přijde mi to jako blbost, jelikož když postavím dva hadraplány (nebo čtyřkolky nebo prostě cokoliv takového) vedle sebe, tak to nebude širší než například Range Rover nebo nějaká amerika... z toho vyplívá, že silnice má tolik pruhů, podle toho, v jakém autě zrovna jedete ? Zdá se mi to divé....
    díky..

    REAGOVAT
    Vloženo 27. února 2014 (15:46) uživatelem Shin z IP adresy 109.80.XX.XXX
    • Od: Svatomír RE: Kdy má silnice více pruhů?
      V zákoně 361 / 2000 Sb. § 12 - Jízda v jízdních pruzích, odst.8 je napsáno toto: Nejsou-li jízdní pruhy na vozovce vyznačeny, rozumí se pro účely odstavců 3 a 5 jízdním pruhem část vozovky dovolující jízdu vozidel jiných než dvoukolových (motocyklů) v jízdním proudu za sebou.
      Takže Vám to v autoškole řekli dobře. Konkrétní šíře vozidla zákon neřeší.

      REAGOVAT
      Vloženo 27. února 2014 (18:02) uživatelem Svatomír z IP adresy 94.229.XX.XX


Ostatní příspěvky v diskuzi:

Na této stránce je zobrazen příspěvek Kdy má silnice více pruhů? v Diskuzi/Poradně na webu VŠECHNY-AUTOŠKOLY.CZ. Můžete se podívat i na ostatní příspěvky v Diskuzi nebo rovnou založit nové téma.

Navigace: