Logo VŠECHNY-AUTOŠKOLY.cz MENU
 
VŠECHNY-AUTOŠKOLY.cz » poradna / diskuze

Poradna / diskuze 

Návrat zpět do sekce Pro autoškoly


Odbočování vlevo - zůstanu v křižovatce



 
  • Od: Kulich Odbočování vlevo - zůstanu v křižovatce
    Dobrý den,
    stala se mi následující situace:
    Na světelné křižovatce jsem odbočoval vlevo, vjel jsem do křižovatky a čekal, až v protisměru nepojedou žádná auta. Na křizovatce chybí světlo pro opuštění křižovatky a tak je obtížné odhadnout, jestli auta v protisměru už mají červenou. Stalo se mi tak, že jsem zůstal v křižovatce a auta zleva dostala zelenou a já jim překážel.

    Můj dotaz: Jsou auta po mé levici povinny mě ještě nechat opustit křižovatku? Jak takovéto situaci předejít (někdy je opravdu obtížné odhadnout, jestli auta v protisměru ještě pojedou nebo ne - nerad bych jim zkřížil cestu a srazil se s nimi)?

    Díky

    REAGOVAT
    Vloženo 26. prosince 2015 (15:07) uživatelem Kulich z IP adresy 85.71.XX.XXX
    • Od: kuba ( ) RE: Odbočování vlevo - zůstanu v křižovatce
      § 21(5) Řidič odbočující vlevo musí dát přednost v jízdě protijedoucím motorovým i nemotorovým vozidlům,...

      (3) Řidič nesmí vjet do křižovatky, nedovoluje-li mu situace pokračovat v jízdě v křižovatce a za křižovatkou, takže by byl nucen zastavit vozidlo v křižovatce. To neplatí, pokud ... řidič zastavuje při odbočení vlevo podle § 21 odst. 5.

      Myslím, že tyto dva paragrafy jasně říkají, že do křižovatky vjet můžete a nenesete odpovědnost za to, že případně někdo, kdo jede přímo, projel, i když už měl zastavit. Případně nenesete odpovědnost za špatně seřízené semafory

      REAGOVAT
      Vloženo 13. ledna 2016 (17:17) uživatelem kuba ( ) z IP adresy 85.13.XX.XX


Ostatní příspěvky v diskuzi:

Na této stránce je zobrazen příspěvek Odbočování vlevo - zůstanu v křižovatce v Diskuzi/Poradně na webu VŠECHNY-AUTOŠKOLY.CZ. Můžete se podívat i na ostatní příspěvky v Diskuzi nebo rovnou založit nové téma.

Navigace: