Logo VŠECHNY-AUTOŠKOLY.cz MENU
 
VŠECHNY-AUTOŠKOLY.cz » poradna / diskuze

Poradna / diskuze 

Návrat zpět do sekce Pro autoškoly


Reakce na hodnocení p. Kaděrové



 
  • Od: PN ( ) Reakce na hodnocení p. Kaděrové
    Příspěvek vložený ke konkrétní autoškole - Autoškola Club, Frýdlant nad Ostravicí

    Vážená paní Kaděrová,
    dovoluji si reagovat na Vaše hodnocení výcviku Vaší dcery v Autoškole Club ČR - Frýdlant n/O.
    Je škoda, že v zájmu objektivity, ke kterému vyzývá server "všechny-autoskoly" při zadávání hodnocení autoškol neuvádíte alespoň okrajově podstatné okolnosti, které měly vliv na úroveň vycvičenosti a úspěšnost závěrečných zkoušek, jakožto i správné údaje o ceně výcviku v tomto případě.
    Pokud bych zde rozepisoval historii výcviku Vaší dcery, bylo by to nadlouho - škoda, že jste se o něj nezajímala v době, kdy to bylo aktuální, kdy jsem Vás mohl osobně informovat o důsledcích jeho nestandardního průběhu. Takže se budu věnovat jen Vašim jednotlivým tvrzením.
    1. Základní cena výcviku byla 6790 Kč, za doplňovací jízdy si Vaše dcera připlatila 5500 Kč, což rozhodně není trojnásobek původní ceny. Ano, nejsou to konečné výdaje, protože pokud žadatel nezvládne udělat testy a praktickou jízdu napoprvé, čekají ho další výdaje za opravné zkoušky. Poplatek za opravné zkoušky státu a samozřejmě poplatek za zapůjčení vozidla a instruktora na tuto zkoušku autoškole se platí všude. Za tři opravné zkoušky Vaše dcera zaplatila navíc 1300 Kč autoškole a 1300 Kč na poplatcích státu. Dovoluji si upozornit, že i kdyby jste tyto výdaje zahrnula do nákladů na výuku a výcvik, i tak se nejedná o trojnásobek základní částky.
    2. Vaše dcera neabsolvovala 13 kondičních (doplňovacích) jízd, ale 11. O všem je v autoškole, dle současných právních norem) veden řádný záznam, který je stvrzen podpisem Vaší dcery. Na všechny výdaje byl vydán příjmový doklad ať už ze strany autoškoly nebo úřadu ve F n/O, takže zde nemusíme "střílet od oka", ale jsme schopni podat přesné a pravdivé údaje o nákladech na výuku a výcvik a opravné zkoušky.
    3. Množství investovaných peněz a odježděných hodiny nejsou zárukou úspěšného vykonání zkoušek. Zkouška se "nekupuje", ta se musí úspěšně složit, tak jako například maturita ve škole, kdy žák musí v přesně danou chvíli "prodat", to co se naučil, buď je toho schopen, nebo ne a bohužel ne vždy to úplně závisí na míře úsilí, které studiu věnoval. Vaše dcera v průběhu zkoušek prostě v daný okamžik nedokázala aplikovat, to co se naučila v praxi. Určitě by jste nechtěla, aby po tom, co přehlédne několik "přednosti z prava", úspěšně složila zkoušky a ve chvíli, kdy už bude mít "řidičák" udělala stejnou chybu.... dál to domýšlet nebudu, jistě se mnou souhlasíte, že v tuto chvíli jsou peníze až na druhém místě.
    4. Nemohu souhlasit ani s dalším tvrzením, že stejným způsobem probíhal výcvik i její kamarádky. Možná jste chtěla říct, že výsledek jejího snažení byl stejný. Ano, je to pravda, její kamarádka taky nebyla úspěšná a i když ještě měla možnost, zkoušky nakonec vzdala před vypršením zákonné lhůty. Mrzí mě to, ale bylo to její rozhodnutí, důvody, které jí k tomu vedly mě nepřísluší posuzovat. Mimochodem ve stejném kurzu byly ještě dvě její kamarádky. Jedna udělala zkoušku na poprvé a ta druhá v prvním opravném termínu. Tím chci naznačit, že všichni jsme jedineční, každý může být dobrý v jiné oblasti, prostě někomu může trvat déle, než se naučí bezpečně, podotýkám bezpečně řídit vozidlo. Uspěchat tento proces může mít tragické následky a věřím, že časem oceníte způsob, kterým jsem výcvik Vaší dcery vedl. Ono, až v řidičském životě "přijde na lámání chleba" nebude až tak důležité kolikrát musel někdo dělat zkoušky, ale jaké má návyky, které mu třeba můžou zachránit život.
    5. Způsob a vedení výcviku vaší dcery jsem musel přizpůsobovat jejímu zdravotnímu stavu a jejím dalším aktivitám. To ale přece musíte vědět, vždyť její zdravotní problémy přesahovaly někdy i více než jeden měsíc neschopnosti pokračovat ve výcviku. Stejně tak její časté nepřítomnosti na výcviku z důvodu jiných aktivit. V této situaci 11 doplňkových jízd bylo spíše minimem. Ne vždy je instruktor autoškoly pánem situace a musí se přizpůsobovat požadavkům a možnostem žáka.
    5. Pokud si myslíte, že to, že dcera nakonec úspěšně zvládla zkoušku, protože přešla k jiné autoškole, kde odjela několik jízd, nejspíše přeceňujete schopnosti jejich instruktorů, ti jen prostě měli štěstí, že to vyšlo a že Vaše dcera konečně ve správnou chvíli převedla výkon v mantinelech hodnocení komisařů.

    S pozdravem a přáním hodně úspěchů v Novém roce

    Ing. Pavel Novák

    REAGOVAT
    Vloženo 30. prosince 2015 (13:01) uživatelem PN ( ) z IP adresy 37.48.XX.XX


Ostatní příspěvky v diskuzi:

Na této stránce je zobrazen příspěvek Reakce na hodnocení p. Kaděrové v Diskuzi/Poradně na webu VŠECHNY-AUTOŠKOLY.CZ. Můžete se podívat i na ostatní příspěvky v Diskuzi nebo rovnou založit nové téma.

Navigace: