Logo VŠECHNY-AUTOŠKOLY.cz MENU
 
VŠECHNY-AUTOŠKOLY.cz » poradna / diskuze

Poradna / diskuze 

Návrat zpět do sekce Pro autoškoly


Jizda v jizdnich pruzich na dalnici



 
  • Od: VitkovaR ( ) Jizda v jizdnich pruzich na dalnici
    Dobrý den,

    moc prosím o vysvětlení jízdy v jízdních pruzích,instruktorům autoškoly se nedaří shodně interpretovat § 12 a já jsem z toho zmatená.
    Nastala situace: Na dálnici jede modré auto v levém pruhu rychleji než auta v pravém pruhu a předjíždí je. Pak je tam ale omezení rychlosti na max.100, modré auto jedoucí v levém pruhu zpomalí. V tu chvíli červené auto jedoucí v pravém pruhu doposud dál za ním, jede pořád 130, dohoní ho, chvilku jedou souběžně a následně ho jízdou v pravém pruhu "předjede".
    Jeden instruktor tvrdí, že auto jedoucí v pravém pruhu nepředjíždělo, jelikož jelo ve svém pravém pruhu a nepředjelo před modré auto do levého, a porušilo tedy pravidla pouze překročením rychlosti. (V tom případě se ale nemusím namáhat přejížděním do levého pruhu a čekat, až mi pomalá auta v levém pruhu uvolní cestu, mohu kolem nich prosvištět zprava.)
    Druhý instruktor tvrdí, že podle bodu 3 § 12 se za předjíždění nepovažuje, jedou-li vozidla v jednom z jízdních pruhů rychleji než vozidla v jiném jízdním pruhu, pouze v případě takové hustoty provozu, že se vytvoří souvislé proudy vozidel. Podle něj se tedy kromě porušení rychlosti jedná také o porušení pravidla, že se nesmí předjíždět zprava.

    Moc Vám děkuji za vysvětlení, s pozdravem Vítková.

    REAGOVAT
    Vloženo 2. dubna 2016 (23:51) uživatelem VitkovaR ( ) z IP adresy 88.102.XXX.XX
    • Od: Ing. František Stránský ( ) RE: Jizda v jizdnich pruzich na dalnici
      ....oki a teď jsem zvědavý na AŠ, který "všechno znají", nic ve zlem-:), naše zákony jdou někdy proti sobě...:D, kolegové jistě "chápou",

      situace trochu odlišná-:), ..,rodič, otec žáka jel v den ZKOUŠKY za žákem, myslel si, že HO chce /komisař/ ujezdit,-což se bohužel někdy OPRAVDU STÁVÁ, 3 x parkovat mezi 2 auta????, což není prbl., teoreticky nachytat i profika není prbl., ale o TOM to asi jde-:) .......,ale teď PODMĚT-:),

      jedeme v zoně/30 km/ cca 30 až 32 km, komisař vidí 35 km, ..., po ZK jde OTEC žáka za komisařem ...., 30 min. pohovor a otec se dozví, že žák jel 35 km, otec konstatuje, že na tacháči měl 30 km/, protože kopíroval naší jízdu,..., není TO trapný VÝHAZOV????

      děkuji za názor-:), děje se TO i u Vás,,,-:)

      REAGOVAT
      Vloženo 8. dubna 2016 (22:20) uživatelem Ing. František Stránský ( ) z IP adresy 85.71.XX.XX


Ostatní příspěvky v diskuzi:

Na této stránce je zobrazen příspěvek Jizda v jizdnich pruzich na dalnici v Diskuzi/Poradně na webu VŠECHNY-AUTOŠKOLY.CZ. Můžete se podívat i na ostatní příspěvky v Diskuzi nebo rovnou založit nové téma.

Navigace: