Logo VŠECHNY-AUTOŠKOLY.cz MENU
 
VŠECHNY-AUTOŠKOLY.cz » poradna / diskuze

Poradna / diskuze 

Návrat zpět do sekce Pro autoškoly


Přednost v jízdě na kruhovém objezdu.



 
  • Od: Karel ( ) Přednost v jízdě na kruhovém objezdu.
    V Ostravě před časem přibylo několik kruhových objezdů s problematickou předností. Křižovatka dvou čtyřproudových komunikací byla doplněna o mimoúrovňový kruhový objezd. Vnitřek kruhového objezdu je dvořen dvouproudovou vozovkou. Připojovací pruhy plynule přechází ve výjezd z kruhového objezdu. V místě souběhu vnitřní komunikace a připojovacího/výjezdního pruhu jsou pak vedle sebe 3 pruhy. Před vjezdem na připojovací pruh je dopravní značka C1 (kruhový objezd) a P4 (dej přednost v jízdě).
    Pokud chce někdo z připojovacího pruhu vjet na vnitřní pruhy kruhového objezdu je situace jednoduchá, přijíždějící dává přednost.
    Jak ale postupovat v okamžiku, kdy vozidlo na připojovacím pruhu pokračuje stále ve stejném pruhu a ihned z kruhového objezdu vyjede? Dává přednost vozidlům z vnitřních pruhů kruhového objezdu, která chtějí také vyjet stejným pruhem ven?

    REAGOVAT
    Vloženo 19. dubna 2016 (08:16) uživatelem Karel ( ) z IP adresy 109.81.XXX.XX


Ostatní příspěvky v diskuzi:

Na této stránce je zobrazen příspěvek Přednost v jízdě na kruhovém objezdu. v Diskuzi/Poradně na webu VŠECHNY-AUTOŠKOLY.CZ. Můžete se podívat i na ostatní příspěvky v Diskuzi nebo rovnou založit nové téma.

Navigace: