Logo VŠECHNY-AUTOŠKOLY.cz MENU
 
VŠECHNY-AUTOŠKOLY.cz » poradna / diskuze

Poradna / diskuze 

Návrat zpět do sekce Pro autoškoly


Motocykly 2016 aneb jak to vidím já :-)



 
  • Od: Daniel Smolka ( ) Motocykly 2016 aneb jak to vidím já :-)
    Příspěvek vložený ke konkrétní autoškole - Autoškola Smolka, Opava - Kylešovice

    Vážení žáci,

    jak asi víte čeká nás sezona moto 2016 plná změn. Jelikož kolem této změny koluje řada fám a polopravd pokusím se Vám nastínit, jak to bude u naší autoškoly.
    Dle zákona je potřeba žáka připravit tak, aby byl schopen vykonat zkoušku sám na jednom stroji. Né, že by to předtím nezvládl, ale jistota výcviku "postaru" byla, že učitel, popřípadě komisař mohl v případě "problémů" zasáhnout. To teď nelze. A proto je kolem výcviku motocyklů takový povyk.
    Prvně. naše autoškola se k tomuto "problému" postavila čelem. vybavili jsme se interkomem pro oboustrannou komunikaci. Vybavili jsme přilbu učitele kamerou FULL HD pro pořizování dokumentace v případě problému atd.
    Dle šikovnosti žáka budeme provádět kombinaci jízdy s učitelem na jednom motocyklu a jízdu solo. Budeme nacvičovat povinné prvky zkoušky, ale né na úkor bezpečného ovládání motocyklu. Ceny pro letošní rok jsou stanovená opravdu jako orientační a uvidíme jak se situace bude dále vyvíjet. Nebráním se u šikovných žáku ceně nižší a naopak. Součástí naší ceny bude pojištění na zranění atd. Bohužel z toho plyne to, že musím vidět každého žadatele o motocykl z důvodů posouzení jeho schopnosti zvládnout motocykl po praktické stránce. Pravdou je, že 40kg holčička s výškou 150 cm těžko zvládne základní manipulaci s motocyklem 220 kg na cvičné ploše a to nemluvě o povinných úkonech na této ploše. K dnešnímu dni i magistrát města Opavy chystá zkušební plochu pro přezkušování motorkářů a není pochyb o tom, že s příchodem sluníčka nebude problém s výcvikem začít.
    Jak víte, kdo u nás motocykl absolvovali, nikdy jsme výcvik neprováděli stylem "nějak odjezdit", ale vždy jsme jezdili poctivě včetně nácviku brzdění atd. Jelikož jízda na motocyklu vždy byla a bude specifická záležitost, vyžadující výrazné soustředění a předvídání, neřknu-li 100% počítání s chybami ostatních účastníků silničního provozu, budeme Vám i nadále předávat maximální zkušenosti a návyky !!
    Jakožto milovník motocyklů ode mne nečekejte jen suchý výcvik, ale maximální nasazení :-) :-)
    Motorkám zdar a vždy koly na zemi !! :-)

    REAGOVAT
    Vloženo 3. května 2016 (06:49) uživatelem Daniel Smolka ( ) z IP adresy 80.188.XX.XX
    Tento příspěvek vložila Autoškola Smolka, Opava - Kylešovice - http://www.autosmolicek.cz


Ostatní příspěvky v diskuzi:

Na této stránce je zobrazen příspěvek Motocykly 2016 aneb jak to vidím já :-) v Diskuzi/Poradně na webu VŠECHNY-AUTOŠKOLY.CZ. Můžete se podívat i na ostatní příspěvky v Diskuzi nebo rovnou založit nové téma.

Navigace: