Logo VŠECHNY-AUTOŠKOLY.cz MENU
 

Autoškola Ahoy - hodnocení a reference 

STUDOVNA.moje-autoskola.cz - výuková videa pro žáky autoškol

Návrat zpět do ADMINISTRACE AUTOŠKOLY


Hodnocení autoškoly Ahoy

> > VLOŽIT NOVÉ HODNOCENÍ - Autoškola Ahoy < <


POZOR, následující hodnocení je více než rok staré:

   Kdo se opravdu chce naučit řídit tak je zde na pravém místě. Naučíte se řídit v jednom z nejsložitějších prostředí a to na Evropské ulici, kde naleznete vše najednou, hustý provoz, rozjezdy do kopce, MHD v podobě nejen autobusů, ale též tramvají. Instruktorka se snaží každému žákovi předat nejen základy ovládání vozidla, ale též i své letité zkušenosti a každého připravit na všemožné krizové situace, ale též i na jeho budoucí roli řidiče. Ke každému přistupuje stejně, na úrovni a vytváří se žákem jakýsi partnerský vztah, kde jsou si oba dva rovni a staví na důvěře, ale i přes tuto rovnost a
důvěru, si žák uvědomuje celou dobu kdo je zde "paní domu" a tu je dobře poslouchat.
Paní Bruštíková nám vždy a každému bez rozdílu vycházela maximálně vstříc.
Občas se výcvik nesl v duchu motta: "Těžko na cvičišti, lehko na bojišti." ale opravdu se to vyplatilo.

Díky výcviku v této autoškole mohu s klidným svědomím říci, že se v provozu nebojím. Přistupuji k řízení s respektem, ale podařilo se co nám bylo řečeno na začátku výcviku: "Je třeba aby se z Vás stali vojáci."

Děkuji :)


A teď dál. Přečetl jsem si místní hodnocení a po pravdě řečeno jsem narazil na jedno u kterého vím od koho je a rád bych se k němu vyjádřil už jen proto, že mě osobně její vyjádření uráží, jelikož absolutně neodpovídá realitě:

[citace]:"S lektorskymi schoposti pani Brustikove jsem nebyla spokojena. Autoritarsky pristup, neuznavani dialogu a celkove povysene chovani me nakonec vedlo k predcasnemu ukonceni vycviku a jeho bezproblemovemu dokonceni v jine autoskole. Pani asi nauci dobre,memorujtete se materialy, ktere vam dava a ze kterych vas pak prezkusuje- hned kdyz nasednete do auta- tedy co delat- neco ve stylu sedam, poutam se.. Doporucila bych ji spis mladsim zakum, na ty je to asi idealni. Me v mem veku uz tento pristup nebyl prijemny a na urovni.
vloženo: 11. května 2016"

Moje reakce:
Milá zlatá. Všichni (kdo s tebou byli v turnusu) víme kdo jsi i přes to, že jsi se neobtěžovala podepsat. To co jsi napsala je jen tvůj subjektivní názor založený na tvé aroganci a neschopnosti uznat svou chybu. Milerád tedy nyní rozeberu to co jsi napsala.
1. "Autoritarsky pristup, neuznavani dialogu a celkove povysene chovani.." takže, je to instruktorka, tudíž musí mít do jisté míry autoritářský přístup. Je vidět, že jsi nikdy neučila ani nepřednášela. Bez autority nemáš pozornost, bez pozornosti nikoho nic nenaučíš. Povýšené chování? Bez komentáře. Dialog paní Bruštíková naopak uznává, ale pouze když je na úrovni dospělých lidí.
2. "..memorujtete se materialy, ktere vam dava a ze kterych vas pak prezkusuje- hned kdyz nasednete do auta- tedy co delat- neco ve stylu sedam, poutam se.. Doporucila bych ji spis mladsim zakum, na ty je to asi idealni." děti se na základní škole se tímto způsobem učí vyjmenovaná slova, nebo malou násobilku. Co je na tom divného? Dle výzkumů, které si jistě zvládneš dohledat, se zjistilo, že u dospělých je učení pomalejší a tudíž by se k výuce dospělých mělo přistupovat stejně jako k výuce školáků. Notabene je nutné dostat do krve základní postupy jak nezabít sebe a nebo někoho dalšího hned jak se rozjedu. Proto memorování postupu: "Bezpečně nastoupím; sedačka, zrcátka, pásy. Aktivuju, spojka, startuju, řadím, zabrzdím, odbrzdím, světla. Dle situace pak zrcátko, směrovka.." Každá bod který člověk vynechá může mít více či méně závažné následky, přičemž odřený nárazník, nebo pokuta jsou ty nejmenší věci co nedodržení těchto rad může přinést.
3. "Me v mem veku uz tento pristup nebyl prijemny a na urovni." Ve svém věku se hlavně máš umět chovat. Slušností je se například podepsat pod svůj názor. Další slušností je se nevěnovat po čas jízd, kdy nesedíš za volantem svému mobilnímu telefonu, ale dění na silnici a dění v autě. Každý pohyb tvého spolužáka je pro tebe přínosem.

Ovšem to nejlepší si nechávám nakonec:
"...me nakonec vedlo k predcasnemu ukonceni vycviku a jeho bezproblemovemu dokonceni v jine autoskole." To už si ale opravdu děláš srandu ne? Milá Kláro, zde končí veškerá sranda. Každý z našeho turnusu ví jak to bylo. Ty jsi neodešla, ale byla jsi ODEJITA! Jako promiň, ale v půlce jízdního výcviku, trvat na tom, že po Evropské, při minimálním provozu a ještě z kopce pojedeš na "dvojku" i přes to, že ti člověk co má řidičák déle než ty jsi na světě řekne ať jen přeřadíš na "trojku" aby si šetřila motor, to je teda dost silný kafe. Notabene to nebylo jediné co jsi během výcviku dělala. Ale to už je věcí tvého svědomí. Zameť si před vlastním prahem a sáhni si do svědomí jak to vlastně tenkrát bylo.

S pozdravem a díky za skvělý výcvik Filip Galaš

PS: Kláro, udělat autoškolu na vsi umí každý a po absolvování půlky výcviku v autoškole paní Bruštíkové, by jí na vesnici dodělal i slepec!
vloženo: 18. května 2016
vložil: Filip Galaš,


POZOR, následující hodnocení je více než rok staré:

   S lektorskymi schoposti pani Brustikove jsem nebyla spokojena. Autoritarsky pristup, neuznavani dialogu a celkove povysene chovani me nakonec vedlo k predcasnemu ukonceni vycviku a jeho bezproblemovemu dokonceni v jine autoskole. Pani asi nauci dobre,memorujtete se materialy, ktere vam dava a ze kterych vas pak prezkusuje- hned kdyz nasednete do auta- tedy co delat- neco ve stylu sedam, poutam se.. Doporucila bych ji spis mladsim zakum, na ty je to asi idealni. Me v mem veku uz tento pristup nebyl prijemny a na urovni.
vloženo: 11. května 2016
vložil: jméno nezveřejněno, emailová adresa nezveřejněna


POZOR, následující hodnocení je více než rok staré:

   Varuji každého, kdo se chce přihlásit do této autoškoly. Paní instruktorka oslovuje slečny „slepice“, kluky „dementi“ a při jízdách neustále kouří. Vynadá Vám za každou maličkost, což Vás naprosto rozhodí, znejistí. Při jízdách se vám často stane, že budete muset vylézt z auta, jít si prohlédnout či vyfotit značku, ať je horko nebo mrzne, prší, sněží. Když uděláte chybu, donutí Vás hledat v zákoně, jak to mělo být správně, takže ztratíte z jízd mnoho minut. Na druhou stranu je opravdu ochotná věnovat Vám mnoho hodin - na teorii musíte chodit i když už máte stanovený počet odbytý, protože dle ní nic neumíte. Taky absolvujete mnoho hodin s jinými žáky, při jejich jízdách - paní tvrdí, že toho spoustu okoukáte. Sečteno a podtrženo - v autoškole strávíte mnoho času, ale získáte málo dovedností, ztratíte sebevědomí a jistotu, že něco děláte správně.
vloženo: 9. března 2015
vložil: jméno nezveřejněno, emailová adresa nezveřejněna

Reakce provozovatele autoškoly na toho hodnocení: Příště važte slova, každá zprávička na netu má svůj „ocásek“ a na jeho konci je IP adresa…… vaše výroky nejsou pravdivé a něco o tom si můžete přečíst v Trestním zákoně. Paní instruktorka ve svém slovníku slovo „dement“ nemá. Pokud použije adekvátní výraz, tak je to slovo „idiot“ a použije ho pro řidiče jiného vozidla, který žáka ohrožuje. Žáky oslovuje jménem (např.:Hynku, Viléme, Jarmilo… atp.) a vyká jim. Je nemoderní kuřák ale i žáků, kteří kouří, se zeptá, zdali si může zapálit. (A „neustále“? To by snad ani nezvládla…). Pokud jezdí žák 2 vyučovací hodiny, udělá se přestávka, jako v základní škole (někdy i během jedné vyučovací hodiny, to když si chce „zapálit“ žák). I tak bývá ale vyplněna konzultací - a jízda u vás byla nejednou (!) prodloužena! Jak víte, je vedena dvojí evidence a s podpisem žáka! Snad máte kopii svého Průkazu žáka - přesvědčte se. Pokud ne, je u mne k nahlédnutí!
Jsem důsledná a chci, aby byl žák dobře připraven. Pokud žák ani ke konci výcviku „nevidí“ dopravní značky (nebo dodatkové tabulky vnímá jako „posprejované“, překračuje rychlost proto, že „to tady dělá každý“) a ani za křižovatkou neví, jaká přednost na právě projeté křižovatce platila - tak ano - je vhodné si situaci upřesnit na místě, nebo připomenout a vysvětlit žákovi jeho odpovědnost protože následují další a další dopravní situace…. Až jako řidič způsobí nehodu, asi nebude řešit počasí. (A že letos byla tedy zima třeskutá…) Čas jsou peníze a u nehody ztratí řidič obojí, i když „měl“ například „přednost“. Ano, říká se, že kapka praxe vydá za tunu teorie, bez teorie se ale učit řídit nedá. Pokud řidič neumí počítat anebo rodný jazyk, tak to nikoho neohrožuje a nezaměstnají jej tam, kde je těchto znalostí potřeba. Pokud se nenaučí dobře řídit a podle pravidel, může tím na silnici ohrozit ostatní (i mne), nejen sebe. Taky občas řídím. Základní automatizaci pohybů (ovládání vozidla) si musí žák osvojit minimálně v první etapě a potom ji prohlubovat. Pokud potřebuje více hodin jízd, může si připlatit, to ale nikdo nechce. A ve většině případů to potřeba není. Po 28 hodinách jízd může žák autoškolu zakončit úspěšně, když se připravuje už od začátku. Samo to ale nejde, buď se přičiní žák anebo učitel, pokud mu na žákovi záleží. Když žáka ještě ke konci výcviku ovládá vozidlo, žák pokukuje po řadící páce, nevnímá dopravní situaci a nezná dopravní značky, musí si po neúspěšné zkoušce připlatit. Samozřejmě je potom u některých žáků zase vinna autoškola (někdy komisař či „blbá“ křižovatka…apod. výmluvy). Je vhodné, aby si žák u některých chyb, které při jízdách opakuje, uvedené znění zákona ihned našel v učebnici. Navíc paní instruktorka tyto minuty nad učebnicí v autě vždy zohlední a jízdu prodlouží (viz. Průkaz žáka - a ve vašem je hodně prodloužení, speciálně pro vás byla ve vozidle i kamera - kvůli rekapitulaci na učebně. Šlo to probrat, nebyl zájem. Je to i můj čas navíc, který věnuji vašemu úspěchu.) Ano, nabízím žákům i teorii navíc, ale nenutím je, jen doporučuji. To se potom projeví při jízdách. Taky navrhnu jízdu se spolužáky (ač mám větší spotřebu paliva a opotřebení vozidla), protože tím své znalosti žák prohlubuje. (Odvoz domů nebo vyzvednutí doma vám nevadilo? Nečetla jsem žádný protest.) U zkoušek jsou ve vozidle 4 osoby a chování vozidla, oproti dvěma osobám, se značně liší. (Myslím si, že právě proto byl váš závěr úspěšný - na rozdíl u žačky z dalších dvou negativních příspěvků).
Sečteno a podtrženo: Žák si zaplatí minimum: 17 vyučovacích hodin teorie a 28 vyučovacích hodin jízd. Co zaplatí, to podle zákona absolvuje - co je navíc, je bonus a NENÍ povinný. Zákon uvádí minimální a maximální počty výuky a výcviku. Mimo jízd, dle zákona 247/2000 Sb., je pro sk. „B“ stanoveno i maximum - 42 (!) vyučovacích hodin (pro vás bylo obtěžujících i 45 minut navíc…). Sebevědomí a jistotu žák získá praxí, ne jen tím, že odjezdil 28 vyučovacích hodin jízd a udělal zkoušku. Stres s jakýmkoliv učitelem se ani zdaleka neblíží tomu, co řidiče na silnici sem-tam potká. Za volantem má sedět silná osobnost, kterou jen tak něco nevyvede z míry. A komisaři nestačí žákovo tvrzení, že zpočátku s ním bude někdo jezdit. Ne každý na to někoho má a komisaři pouštějí do provozu žáky, kteří řídí samostatně…. (Pokud vy máte pocit, že vás v autoškole nic nenaučili, podejte protest proti úspěšné zkoušce na MHMP!)
A k prvním dvěma příspěvkům bez autora: Rétorika je shodná. Příště pozor na aktivní slovní zásobu. Při vašem vzdělání…. ups.
Přeci, pokud mi autoškola nevyhovuje, požádám o převod jinam. JAK PROSTÉ. A čím dříve, tím lépe. Už po pár hodinách jízd každý pozná, jestli mu autoškola vyhovuje. Proč se trápit. Každá smlouva je vypověditelná. V tom případě by bylo záporné hodnocení na místě, ne jen ješitnou pomstou.

Myslím, že vše bylo napsáno a z mé strany již ani do budoucna netřeba komentářů……A.B.


POZOR, následující hodnocení je více než rok staré:

   V průběhu výcviku byl uplatňován velmi autoritativní přístup,naprosto nepartnerské jednání. Při jízdách jsem byl nervózní především z lektorky, ne ze samotné jízdy. Pokud bych mohl, volil bych příště jinou autoškolu.
vloženo: 20. srpna 2011
vložil: jméno nezveřejněno, emailová adresa nezveřejněna


POZOR, následující hodnocení je více než rok staré:

   S touto AŠ jsem velmi spokojen. Je pravda, že instruktorka občas zvýšila hlas, ale rozhodně to nebylo nadarmo, poté jsem si již chybu pořádně zapamatoval :o) ono se to do paměti i lépe vryje, když to na vás někdo vykřikne, nebo řekne jemným hláskem "pozor, máš tam stopku" či cokoliv podobného.

Přístup byl na úrovni a vychází vstříc žákům jak jen to jde.

Mě naprosto vyhovovala :o)
vloženo: 28. června 2011
vložil: Standa, emailová adresa nezveřejněna


POZOR, následující hodnocení je více než rok staré:

   V průběhu kurzu jsem se cítila velmi nepříjemně. Lektroka uplatňovala velmi nepartnerské jednání, při jízdách křičela. Celkové jednání na mně působilo velmi neprofesionálně. Nedoporučuji!
vloženo: 29. dubna 2011
vložil: jméno nezveřejněno, emailová adresa nezveřejněna


POZOR, následující hodnocení je více než rok staré:

   Velmi kvalitní autoškola :)
vloženo: 24. července 2009
vložil: jméno nezveřejněno, emailová adresa nezveřejněna



Vložení nového hodnocení

Pokud máte s autoškolou Ahoy osobní zkušenost, ať už pozitivní či negativní, prosíme Vás o vyplnění hodnocení - poslouží pro ostatní žáky nejen při výběru té správné autoškoly. Buďte přitom co možná nejvíce konkrétní. Pro vložení hodnocení prosím klikněte na následující odkaz:


> > VLOŽIT NOVÉ HODNOCENÍ - Autoškola Ahoy < <





O této stránce

Obsah zobrazený na této stránce byl vložen uživateli webu VŠECHNY-AUTOŠKOLY.cz. Textové příspěvky nejsou moderovány - zobrazují se bezprostředně po jejich vložení uživatelem. Za tento obsah odpovídají jeho autoři, nikoliv provozovatel webu VŠECHNY-AUTOŠKOLY.cz.


Autoškola Ahoy - navigace

Nejbližší autoškoly v okolí

Ostatní autoškoly


upozornit na chybné údaje