Logo VŠECHNY-AUTOŠKOLY.cz MENU
 
VŠECHNY-AUTOŠKOLY.cz » poradna / diskuze

Poradna / diskuze 

Návrat zpět do sekce Pro autoškoly


Nelíbí se mi současné výuky auto škol.



 
  • Od: Vašek Nelíbí se mi současné výuky auto škol.
    Dnešní době jak jsem zjistil všeobecně jde jen o finance.Není to tak jak to bylo v 80 leteh. Tam kdysi něco naučili, ale dnešním přístupem jen uhradí spojené náklady obdrží cd.max knížku a uč se sám. Instruktor či učitel žádný který by vysvětlil výuku průběhu .Takže dnešní době se žák autoškoly učí sám,který si neumí ani vyměnit kolo. Za mé doby jsem chodil do autoškoly 6 měsíců, kde nás ve svazarmu učil i mechanik běžných věci oprav. SK.B.850 Kč. Traktor 500.C 3500 Kč. Ty lidé něco aspoň o tom něco věděli když ukončily kurzy. Dnes neví nic jen základní teorie o testů. Beru to dle svých dětí jak jsem vždy je učil sám na zkoušky. My lidé ze starých časů škol jsme něco o to víc věděli jak dnešní žáci.

    REAGOVAT
    Vloženo 13. prosince 2023 (05:52) uživatelem Vašek z IP adresy 46.135.XX.XX
    • Od: Honz ( ) RE: Nelíbí se mi současné výuky auto škol.
      Já s kolegou zase tolik souhlasit nemohu.
      Píšete to jako by za dnešní stav mohly jen autoškoly.
      Také učím hodně dlouho, ale když si vzpomenu jak se tehdy podvádělo, tak v tom zase takový rozdíl není.
      Dnešní problém nejvíce vidím v dnešních žácích a jejich rodičích.
      Vše by chtěli co nejrychleji a nejlépe bez učení.
      Je úplně jedno jestli je to učíte nebo ne.
      Nic si nepamatují a popřípadě po první vyučovací hodině
      odcházejí do jiné autoškoly kde se mohou naučit jenom testy!!!
      A v tom je ještě rodiče podporují.
      Nedej bože pokud na žáka při jízdách zvýšíte hlas ( když s vámi chce vjet pod přijíždějící náklaďáky a nereaguje na nic )- to je okamžitě telefonát od rodičů , že to bylo jinak a že máte mít trpělivost a nesmíte si to dovolit !
      Takže chyby bych hledal trochu jinde .
      Podívejte se na nové testové otázky- zase slovíčkaření a pokud se to nenaučite na zpaměti , tak to normálním stylem nevymyslíte.
      Staré pořekadlo platí: ryba vždy smrdí od hlavy!
      Takže kdo vymýšlí dnešní nesmysly?
      Jaký je například přínos že nesmíme dělat skupinu C na vozidle bez ABS, pod 12t atd. , ale můžeme to dělat s automatickou převodovkou ….
      Přeji pěkné Vánoce bez blbců na silnici.

      REAGOVAT
      Vloženo 23. prosince 2023 (12:31) uživatelem Honz ( ) z IP adresy 5.181.XX.XX
    • Od: Jaroslav Němec ( ) RE: Nelíbí se mi současné výuky auto škol.
      Bohužel s tímto příspěvkem musím jako učitel autoškoly souhlasit. Učím autoškolu již 26 let a učil jsem v té poctivé autoškole na modelech a jako učitel jsem chodil pravidelně na přezkoušení, které v té době nebylo nijak jednoduché. Učebny se hlásili předem a zkušební komisař občas přišel na kontrolu. Na kontrolu dnes nikdo nechodí a přezkušování učitelů bylo zrušeno. V tom je ten kámen úrazu. Když jsem nastoupil jako mladý učitel, měli jsme zde na tu dobu perfektně propracovaný výcvik v autoškolách. Tehdy nám úroveň autoškol záviděli i sousední západní státy. Byl jsem rád, že jsem zde mohl učit, ale dnes je mi z toho všeho špatně. Pořád mám svoji autoškolu, kde je mimo jiné i klasická tabule a vše se snažím žákům názorně vysvětlit tak, aby to mělo smysl a dalo se to pochopit. Když ke mě přijde žák z jiné autoškoly, tak má potvrzeno, že absolvoval všechny učebny, ale skutečnost je většinou taková, že se na učebny nechodí. Často slyším, že pan učitel jim řekl, aby se učili doma a že budou radši jezdit. O kvalitě výcviku raději nebudu mluvit. Opravdu vidím, že je zde hodně autoškol, kterým vůbec nezáleží na tom, jestli ty žáky něco naučí nebo ne. Důležité je nějak pokrátit a odjet jízdy a hlavně vybrat peníze. Kvalita některých učitelů je na velmi nízké úrovni. Mluvíme o tom často se zkušebním komisařem a ten je toho názoru, že pokud by se znovu zavedlo přezkušování učitelů, tak 75 procent autoškol skončí. Takže je opravdu potřeba zavést kontrolu autoškol a přezkušování všech učitelů. Na druhou stranu musím říct z vlastní zkušenosti. že některým žákům to vyhovuje. Nemusí se učit, jen před zkouškama se naučí testy a odjedou natrénovanou trasu. Dostanou řidičský průkaz, i když vlastně skoro nic neumí. A podle toho to pak vypadá i na našich silnicích.

      REAGOVAT
      Vloženo 21. prosince 2023 (11:13) uživatelem Jaroslav Němec ( ) z IP adresy 109.81.XXX.XX
      Tento příspěvek vložila Autoškola Němec, Humpolec - http://www.autoskolahumpolec.cz


Ostatní příspěvky v diskuzi:

Na této stránce je zobrazen příspěvek Nelíbí se mi současné výuky auto škol. v Diskuzi/Poradně na webu VŠECHNY-AUTOŠKOLY.CZ. Můžete se podívat i na ostatní příspěvky v Diskuzi nebo rovnou založit nové téma.

Navigace: